Верховна Рада може повернути податки на паливо, що спричинить його здорожчення > Gercek Tesisat

Верховна Рада може повернути податки на паливо, що спричинить його здорожчення

Верховна Рада може повернути податки на паливо, що спричинить його здорожчення - паливо
Верховна рада України може відмінити пільгове оподаткування бензинів та дизпального. Про це говориться в проєкті закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану № 7311 від 24 квітня 2022 р., який опубліковано на сайті Верховної Ради України. Авторами законопроєкту є Данило Гетманцев, голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, та інші народні депутати України.
Зокрема в проєкті закону запропоновано повернути акциз та збільшити ПДВ з 7 до 20%. Нагадаємо, що зменшення оподаткування відбулося в середині березня. Це допомогло зменшити роздрібні ціни 10−12 грн/л.

«Відповідно повернення податків приведе до зворотнього ефекту», — впевнений Сергій Куюн, директор консалтингового агентства А-95.

На своїй сторінці у facebook він написав, що розрахунок по формулі Мінекономіки показує, що гранична ціна на бензин буде 45 грн/л (зараз 34,10), дизпаливо — 48 грн/л (38,7 зараз).

«Але це ще не все. Сьогодні раніше я писав, що пального нема, що змушує окремих учасників ринку забити на „рекомендації“ уряду», — написав Куюн. Він відзначає, що бензин реально вже коштує 40 грн/л, а дизпальне — 45 грн/л. «Тобто з повною ставкою податків реальна ціна злетить щонайменше до 52 та 55 грн/л», — очікує експерт.

admin

Наверх