Верховна Рада може повернути мита на ввезені в Україну авто > Gercek Tesisat

Верховна Рада може повернути мита на ввезені в Україну авто

Нульове розмитнення” автомобілів, скоріше за все, незабаром скасують, не чекаючи закінчення воєнного стану. У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується повернути мита на ввезені в Україну авто для власного користування. Про це відомо зі сторінки законопроєкту №7311.

Як працює новий закон про нульове розмитнення

Українці зможуть безкоштовно розмитнити авто з ЄС. Як це буде працювати?

Цим законопроєктом пропонується низка податкових та митних змін, зокрема – збільшення військового збору вдвічі з 1,5% до 3% та дозвіл на відшкодування податку на додану вартість облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП).

В частині митних платежів парламент пропонує відновити оподаткування, яке діяло до початку квітня для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи, а також для транспортних засобів, що ввозяться громадянами для вільного обігу.

Крім того, “старе” оподаткування хочуть повернути для підприємств, що не сплачують ввізне мито.

Документ ініційовано головою та членами податкового комітету ВРУ.

Нагадаємо, що місяць потому Верховна Рада разом з іншими категоріями товарів звільнила від митних платежів і транспортні засоби, що ввозяться в країну українцями. Їх звільнили від сплати ПДВ, акцизу та ввізного мита при розмитненні автівок.

Проте створення кількакілометрових черг на кордоні на пунктах пропуску і заважання проїзду транспорту із зброєю та гуманітарними вантажами змусили владу переглянути свої рішення.

Чи можуть на блокпостах вилучити автівку для потреб ЗСУ

admin

Наверх