Вартість фрахту цистерн-олієвозів в Україні становить нові рекорди. До чого це призведе? > Gercek Tesisat

Вартість фрахту цистерн-олієвозів в Україні становить нові рекорди. До чого це призведе?

Експорт олії зараз можливий лише автомобільним транспортом і через західний кордон. Але кількість олієвозів в Україні також обмежена. Фрахт транспортних послуг з перевезення олії до європейських країн вже б’є усі рекорди.

Так, за словами власника мережі АЗС Prime Дмитра Леушкіна, вже є заявки на перевезення олії у цистерні за ціною 9000 евро. Хочемо ми це, чи не хочемо, але пропорційно буде зростати і вартість перевезення нафтопродуктів, бо перевізники будуть обирати, що їм везти: бензин за 3000 евро, чи олію за 9000 евро. А кількість цистер у нас в країні і досі обмежена.

Крім того, відміна нульового розмитнення з 1 липня 2022 року стасувалася не тільки легкових автомобілів, але й тягачів та напівпричепів. Вони тепер одразу подорожчали, а їх потрібно закуповувати ще дуже багато, щоб зник і дефіцит палива, і дефіцит масловозів для аграріїв. Але про це чомусь ніхто не подумав.

Таким чином Дмитро Луешкін прогнозує, що до осені значно зросте вартість транспортування палива і про зниження цін годі поки що й думати.

Скільки цистер ще потрібно Україні

Чи зможе Україна вивезти на експорт власне зерно за новими напрямками

admin

Наверх