Британія планує передати Україні ракетні установки Stormer > Gercek Tesisat

Британія планує передати Україні ракетні установки Stormer

Установка Stormer HVM має восьмизарядну пускову установку на даху і має місце всередині для розміщення ще восьми ракет. Ці ракети здатні збивати літаки і гелікоптери ворога, які летять на низькій висоті.

Експерти називають їх “найкращим комплексом”, надісланим будь-якою західною державою. За даними джерел, Міністерство оборони Британії продемонструвало українцям роботу машин на виставці в Солсбері-Плейн два тижні тому.

13-тонні високотехнологічні пускові установки, як очікується, можуть бути завантажені на транспортні літаки С-17 і відправлені на війну за кілька днів.

Їм потрібен лише екіпаж із трьох осіб – водій, командир і навідник.

Розгортання “групи Stormer” разом із 120 вже обіцяними бронетранспортерами означатиме значне збільшення важкого озброєння з Великої Британії.

“Не секрет, що Британія зобов’язалася допомагати Україні своїми протиповітряними можливостями. Міністр оборони (Бен Уоллес) цього тижня зробить заяву в парламенті”, – сказало джерело.

Полковник Річард Кемп, колишній командувач британськими військами в Афганістані, сказав: “Комбінація Stormer/Starstreak стане величезним підвищенням боєздатності України”.

“Це надзвичайно ефективна, високомобільна бойова машина, яка завдасть серйозної шкоди будь-яким спробам атаки на низькому рівні з боку путінських ВПС”, – додав він і застеріг, що інформація про передачу такого обладнання розлютить РФ.

Словаччина передала Україні системи ППО

admin

Наверх