Американські HIMARS вже здійснили перші завпи по супротивнику > Gercek Tesisat

Американські HIMARS вже здійснили перші завпи по супротивнику

На відео зафіксований повний залп з двох установок M142 HIMARS по шість ракет у кожній.

За інформацією Defence Express, також добре видно, що використовуються високоточні ракети GMLRS завдяки тому, що ці ракети починають коригувати траєкторію польоту майже одразу після пуску. Зазначимо, що скоріш за все Україна отримала ракети M31 з 90-кг фугасною бойовою частиною та точністю на рівні +/- 3 метри.

Зазначимо, що кожна ракета із залпу може наводитись на свою ціль у певному секторі, що дозволяє завдати цілу серію високоточних ударів по району скупчення противника. Також маємо зазначити, що ракети M31 мають, окрім звичайного контрактного підриву повітряний підрив та відкладений.

Перший якнайкраще підходить для знищення ворога на відритих позиціях, бо кожна ракета M31 має декілька тисяч готових вольфрамових уражаючих елементів, які виводять з ладу живу силу та техніку. Відкладений підрив необхідний вже для знищення укріплених об’єктів, коли ракета детонує вже після того, як пробила перешкоду, тобто знищує укріплення з середини.

Нагадаємо, що Україна поки отримала чотири американські M142 HIMARS, також відомо про надання Великобританією та Німеччиною шести одиниць аналогічних M270 на гусеничному шасі та вдвічі більшим “пакетом”, які використовують ті ж самі ракети GMLRS. Окрім того, у планах США збільшити кількість HIMARS для України, про що повідомив координатор Ради нацбезпеки у Білому домі Джон Кірбі.

За інф. Defence Express

admin

Наверх