Автовиробники планують витратити $1,2 трл. на електромобілі до 2030 року > Gercek Tesisat

Автовиробники планують витратити $1,2 трл. на електромобілі до 2030 року

Автовиробники планують витратити $1,2 трл. на електромобілі до 2030 року - електромоб
За даними Canalys, провідного світового аналітика ринку технологій, у першій половині 2022 року в усьому світі було продано 4,2 мільйона електромобілів, що на 63% більше, ніж у першій половині 2021 року.
Незважаючи на те, що зараз на ринку існує велика невизначеність, а дефіцит чіпів все ще завдає проблем, провідні автовиробники світу будують плани аж до 2030 року. Багато хто вже почав нарощувати виробництво своїх електромобілів і збирається витрачати набагато більше на електромобілі та батареї в наступні роки. Скільки? За даними Reuters, цілих 1,2 трильйона доларів. Коротка розбивка виглядатиме так.

Renault інвестує 11,8 млрд. доларів в електрифікацію до 2025 року, тоді як General Motors додасть ще 35 мільярдів доларів на електрифікацію до того ж року. Ford витратить 50 мільярдів доларів до 2026 року, плануючи створити понад 2 мільйони електромобілів тільки в цьому році.

BMW витратить 26,5 мільярдів доларів, щоб подвоїти виробництво акумуляторів, щоб до 2030 року половина автомобілів бренду були повністю електричними. Mercedes має бюджет у 47 мільярдів доларів на електромобілі до 2030 року, тоді як Volkswagen витратить щонайменше 55 мільярдів доларів на електрифікацію. до 2030 року.

І це лише мала частина — лише загальні витрати на виробництво Tesla можуть скласти колосальні 500 мільярдів доларів до кінця десятиліття. (Ілон Маск вважає, що Tesla зможе виробляти 20 мільйонів електромобілів на рік до 2030 року.)

Зараз, звичайно, світ зараз божеволіє. У той же час нові електромобілі з’являються щодня, і якщо все піде за планом, автовиробники не припинять їх виробництво найближчим часом. Проблем все ще буде багато, навіть незважаючи на те, що деякі гіганти галузі шукають способи прискорити дослідження матеріалів для акумуляторів і розробку, що зрештою може принести користь усім.

У ЄС хочуть встановлювати зарядні станції для електротранспорту через кожні 60 км

admin

Наверх