Єрмак на Давоському форумі: Допоможіть Україні перемогти > Gercek Tesisat

Єрмак на Давоському форумі: Допоможіть Україні перемогти

19:08 24.05.2022

Єрмак на Давоському форумі: Допоможіть Україні перемогти

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак у своєму виступі на Давоському економічному форумі у понеділок закликав “допомогти Україні перемогти”.

“Допоможіть Україні перемогти. Ви не маєте брати участь у цій війні. Просто допоможіть нам зробити це”, – сказав він, виступаючи через відеозв’язок.

Він зазначив, що це – “єдиний спосіб не допустити переростання війни в Україні у міжконтинентальну та навіть світову війну”.

За словами Єрмака, ми продовжуємо чути заклики до капітуляції заради миру в Європі. Деякі наші партнери досі пропонують нам поступитися агресорам заради порятунку життів”.

“Україна не має жодного стосунку до територіальних суперечок. Це Росія, яка просто окупувала та намагалася незаконно анексувати українські території. Більше, ніж будь-хто, ми прагнемо збалансованого діалогу. Проте російська політична культура не передбачає діалогу. Її основа – диктат та мова грубої сили”, – зазначив Єрмак.

Говорячи про гарантії безпеки України, Єрмак наголосив, що “з огляду на досвід Будапештського меморандуму, ми маємо зробити так, щоб майбутні угоди містили гарантії безпеки, а не запевнення”.

Водночас, за його словами. “жодні зобов’язання щодо гарантування безпеки перед третіми сторонами не можуть повністю замінити Україну у розвитку та підтримці власного потужного оборонного потенціалу”. “Держави-гаранти мають надати нам сучасні звичайні озброєння та військову техніку. Жодних обмежень та політично мотивованих заборон. Нам потрібна зброя для захисту”, – заявив Єрмак.

admin

Наверх