Європейська рада оприлюднила рішення щодо надання Україні статусу кандидата у члени ЄС > Gercek Tesisat

Європейська рада оприлюднила рішення щодо надання Україні статусу кандидата у члени ЄС

22:44 23.06.2022

Європейська рада оприлюднила рішення щодо надання Україні статусу кандидата у члени ЄС

Європейська рада оприлюднила висновки засідання щодо надання Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу.

“Європейська Рада визнає європейську перспективу України, Республіки Молдова та Грузії. Майбутнє цих країн та їхніх громадян лежить у Європейському Союзі. Європейська рада ухвалила рішення про надання статусу країни-кандидата Україні та Республіці Молдова”, – зазначено у третьому розділі висновків під назвою “Заявки на членство України, республіки Молдова та Грузії”.

У висновках наголошується, що Європейській комісії запропоновано звітувати перед Радою про “виконання умов, зазначених у висновках комісії щодо відповідних заявок на членство в рамках її регулярного пакета заходів щодо розширення”. “Рада ухвалить рішення про подальші кроки, тільки-но всі ці умови буде повністю виконано”, – йдеться у документі.

Щодо Грузії зазначено, що Європейська рада “готова надати Грузії статус країни-кандидата після того, як буде вирішено пріоритети, зазначені у висновку комісії щодо заявки Грузії на членство”.

“Просування кожної країни до Європейського Союзу залежатиме від її власних заслуг відповідно до Копенгагенських критеріїв, зокрема від здатності ЄС приймати нових членів”, – ідеться у висновках.

admin

Наверх