Як Стефанішина висловилась з приводу членства України в ЄС > Gercek Tesisat

Як Стефанішина висловилась з приводу членства України в ЄС

Чому Росія не задоволена членством України в ЄС? Адже навіть нашому найбільному сусідові це вигідно

Це питання, одне з останніх світових новин яке обговорювали на програмі Катерини Столяр «Перехресний допит». Питання задавали віце-прем’єр міністерці з питань  європейської та євроатлантичної інтеграції Ользі Стефанішиній. 

Чи існує підтримка України в ЄС?

Була висловлена думка щодо того,що Росія – то друг, псувати відносини з нею не можна. А в Україні був не Майдан, а справжній державний переворот із зміною влади. Чули висловлювання керівника Німеччини., який вважав, що Крим повинні віддати РФ. Чи є в ЄС наші прихильники?

Коли Росія погрожує Україні, то проект «Північного потоку-2», що спонсується податками платників з ЄС, перетворюється на дійсну агресію проти нас. 

Ми дбаємо про національну безпеку, а не ведемо розмови щодо введення санкцій. Бачимо роботу, що ведеться з боку Сенату США та Конгресу, а також у Євросоюзі. Починаючи з 2013 року, ми досить далеко просунулися в бік європейської  інтеграції, зрозуміли, хто і чим «дихає» з європейських стран. Хорватія та Німеччина не плануються сваритися через Україну з Росією.

Чи зможуть бізнесмени натиснути на Президента Росії, щоб надалі не робити різких дій у бік нашої держави? Адже комерційні збитки у січні цього року сягнули в РФ 24 млрд.$.

Можна припустити, що Кремль налаштований до серйозних дій. Вже розроблена технічна інструкція щодо банківських установ відносно проведення внутрішніх обрахунків. З приводу санкцій не просто була надана заява з боку Америки, але ведеться підготовча робота у цьому напрямку.

РФ веде себе впевнено. Видає паспорти на Донбасі, у Луганську, прагне визнати їх, як «республіки» і надати зброю для захисту.

Законопроект цей у Думі підготували. Росія намагається таким чином змусити Україну зробити все згідно мінських домовленостей. Так, підтягнуто 100 000 солдат до нашого кордону, ведуться навчання на території Білорусі. Проте Росія навряд чи хоче робити стрімкі дії. Скоріше за все вона бажає вести довготривалу боротьбу, пускаючи різні фейки з боку «відповідальних осіб», введення законопроектів та ін..

Чи можна мирно віддати РФ Донецьк та Луганськ взамін на недоторканість наших кордонів?

Захоплення східної частини та Кримського півострову не є простим завоюванням. Згадаймо Грузію, Придністров’я – це вже викриває загарбницьку політику.

НАТО &«НАТО +»? Чи будемо ми там чи там нарешті?

Америка вважає, що нам ще рано надавати План дій щодо членства, хоча на протязі 13 років ніхто не оцінював нашого потенціалу. «НАТО+»  являє собою спрощену взаємодію з боку надання військової допомоги та підтримки реформ, які вводяться. Україна повинна стати членом НАТО, це підтвердили усі 30 учасників Альянсу.

admin

Наверх