Трасс намітила низку кандидатів на ключові міністерські посади - ЗМІ > Gercek Tesisat

Трасс намітила низку кандидатів на ключові міністерські посади – ЗМІ

09:34 06.09.2022

Трасс намітила низку кандидатів на ключові міністерські посади - ЗМІ

Ліз Трасс, яка перемогла на виборах прем’єр-міністра Великої Британії, фактично визначилася з кандидатами на посади глав ключових міністерств свого кабінету, повідомила газета The Guardian.

За оцінками видання, міністром закордонних справ Трасс планує призначити Джеймса Клеверлі, який в уряді прем’єра Бориса Джонсона, що йде, обіймав посаду державного міністра у справах Європи і Північної Америки.

Найближчому союзнику нового прем’єра Квасі Квартенгу – міністру підприємництва, енергетики та промислової стратегії за Джонсона – газета пророкує посаду канцлера казначейства.

Генпрокурор Суелла Браверман може стати міністром внутрішніх справ, глава Міноборони Бен Воллес, ймовірно, збереже свою посаду.

Як пише The Guardian, основному супернику Трасс у прем’єрській гонці ексглаві Міфіна Ріші Сунаку місце в уряді не буде запропоновано, що є порушенням традиції, згідно з якою претендентам на лідерство пропонувалися посади в кабінеті міністрів.

Водночас, як повідомив телеканал Sky News, низка міністрів і чиновників кабінету Джонсона вже заявили про намір залишити свої посади з обранням Трасс.

Очікується, що Трасс розпочне перестановки у кабінеті міністрів уже у вівторок.

admin

Наверх