Стефанчук пояснив свою позицію щодо розтиражованої нібито його думки щодо ставлення до НАТО > Gercek Tesisat

Стефанчук пояснив свою позицію щодо розтиражованої нібито його думки щодо ставлення до НАТО

11:38 19.03.2022

Стефанчук пояснив свою позицію щодо розтиражованої нібито його думки щодо ставлення до НАТО

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук пояснив свою позицію щодо нібито розтиражованої його думки щодо ставлення до НАТО.

“Вирвану з контексту “зраду”, щедро розтиражовану інформаційними каналами деяких політичних сил, вважаю безперспективною та безпорадною спробою окремих політичних діячів нагадати про себе. Кому війна – а кому піар із дна”, – написав Стефанчук у Facebook у суботу.

Він наголосив, що сьогодні Україна намагається знайти оптимальний варіант гарантій безпеки.

“Триває пошук різних варіантів – як у межах існуючих форматів, так і створення нових. Тому, коментуючи це питання в ефірі #UAРазом. Водночас я виходив з того, що участь Ради у переговорному процесі є неминучою та визначальною. І саме Рада затверджуватиме всі ті пропозиції, які будуть подані їй на розгляд. А далі ухвалюватиметься відповідне рішення. За всіма правилами та регламентами. Але рішення ухвалюватиме Рада”, – підсумував Стефанчук.

Як повідомлялося, Стефанчук у п’ятницю заявив, що формулювання про євроатлантичні прагнення держави будуть зроблені після закінчення переговорів щодо припинення війни.

“Оскільки шлях до євроатлантичної інтеграції прописаний у Конституції України, маємо дуже високий рівень легітимізації цього напряму. Тому ми дивитимемося, яким шляхом будуть йти переговорники і тоді вже шукатимемо ту модель, яка або не суперечитиме Конституції, або змінюватиме Конституцію в цій частині”, – сказав спікер в ефірі

admin

Наверх