Сержанту Міноборони РФ повідомлено про підозру в катуваннях колишніх учасників АТО на Київщині > Gercek Tesisat

Сержанту Міноборони РФ повідомлено про підозру в катуваннях колишніх учасників АТО на Київщині

15:43 28.11.2022

Сержанту Міноборони РФ повідомлено про підозру в катуваннях колишніх учасників АТО на Київщині

 Українська прокуратура повідомила про підозру сержанту Міністерства оборони РФ, який під час окупації Київської області катував колишніх учасників АТО, повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури встановлено та повідомлено про підозру сержанту 83 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади міноборони РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України)”, – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора у телеграм-каналі у понеділок.

За даними слідства, підозрюваний у лютому-березні 2022 року під час окупації села Катюжанки Вишгородського району здійснював обшуки будинків у населеному пункті.

“Озброєний окупант незаконно затримав двох чоловіків – колишніх учасників АТО. Він погрожував їм вбивством і вимагав повідомити інформацію про розташування позицій ЗСУ. Також його цікавило місце перебування учасників АТО, працівників правоохоронних органів та проукраїнськи налаштованих громадян”, – зазначається у повідомленні.

За інформацією прокуратури, військовослужбовець РФ змусив чоловіків спуститися до підвалу місцевої школи, на території якої розташовувалося приміщення для катувань затриманих. “Там впродовж декількох днів продовжувався незаконний допит потерпілих з метою одержання інформації. Їм погрожували розстрілом, били та катували, не давали їжу і воду”, – наголошують в Офісі генпрокурора.

admin

Наверх