Рівень води в р. Інгулець після нічних робіт знизився на 40 см - Тимошенко > Gercek Tesisat

Рівень води в р. Інгулець після нічних робіт знизився на 40 см – Тимошенко

10:08 15.09.2022

Рівень води в р. Інгулець після нічних робіт знизився на 40 см - Тимошенко

Протягом ночі для ліквідації наслідків влучання ракет у греблю у Кривому Розі було підірвано гідротехнічні споруди нижче за течією р. Інгульець та встановлено затвори, написав у телеграм-каналі заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

“Ніч у Кривому Розі після ударів російськими ракетами. 112 будинків підтоплено. Співчуваю сім’ям, але головне, що живі і здорові! Місцева влада організувала чотири пункти збору громадян для евакуації в безпечну зону. Рятувальники врятували 11 людей”, – написав він.

За словами Тимошенка, витік обсягів води сягнув 100 м кубічних, а рівень води в річці Інгулець підвищився від 100 см до 190 см.

“Розуміючи проблему, для пониження рівня води довелося підривати частину гідротехнічних споруд, нижче за течією. Після виснажливих робіт цієї довгої ночі вдалося поставити перший затвір-шандор і зафіксували зниження рівня води на всіх ділянках на 4-6 см. Після встановлення другого затвору рівень води в річці вже знизився на 40 см”, – написав Тимошенко.

“Працюємо над повною локалізацією витоку. Ситуація контрольована і вже найближчим часом проблему буде усунуто. Немає таких ракет, які могли б поцілити в наше бажання перемогти”, – заявив він.

Джерело: https://t.me/kt20220224

admin

Наверх