Найвище військово-політичне керівництво РФ обов'язково постане перед Міжнародним кримінальним судом - МЗС України > Gercek Tesisat

Найвище військово-політичне керівництво РФ обов’язково постане перед Міжнародним кримінальним судом – МЗС України

09:44 01.03.2022

Найвище військово-політичне керівництво РФ обов'язково постане перед Міжнародним кримінальним судом - МЗС України

Вище військово-політичне керівництво РФ обов’язково постане перед Міжнародним кримінальним судом, заявило Міністерство закордонних справ України.

“Вище військово-політичне керівництво Росії обов’язково постане перед Міжнародним кримінальним судом і відповість за кожен скоєний злочин. Це буде Нюрнберзький процес 21 століття”, – йдеться у заяві МЗС України, поширеній пресслужбою відомства у вівторок.

У міністерстві нагадали, що прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ухвалив рішення щодо відкриття офіційного розслідування ситуації в Україні.

“Події останніх днів, зокрема, неспровокована ескалація агресії Росії проти України дають підстави вважати, що на території України продовжують відбуватися злочини, що підпадають під юрисдикцію МКС. Поряд із ситуаціями в Криму та на Донбасі є підстави стверджувати, що військами агресора продовжують вчинятися військові злочини та злочини проти людяності”, – пояснили в МЗС України.

Зазначається, що, незважаючи на те, що Україна не є стороною Римського Статуту, Україна визнала його юрисдикцію ad hoc на підставі заяв, поданих раніше.

“Так, Україна подала дві заяви до Міжнародного Кримінального Суду. Перша стосувалася подій, які мали місце в Україні у період з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року, а друга заява стосувалася продовження вчинених злочинів у період з 20 лютого 2014 року. Аналіз цих двох заяв дав Офісу Прокурора всі підстави стверджувати про скоєння військових злочинів та злочинів проти людяності”, – зазначили у міністерстві.

admin

Наверх