Метеорологи очікують теплого листопаду у Європі, це полегшить енергопостачання - ЗМІ > Gercek Tesisat

Метеорологи очікують теплого листопаду у Європі, це полегшить енергопостачання – ЗМІ

13:09 01.11.2022

Метеорологи очікують теплого листопаду у Європі, це полегшить енергопостачання - ЗМІ

Синоптики прогнозують теплий листопад у Європі, що на тлі енергетичної кризи в регіоні знизить споживання енергії, повідомляє Bloomberg із посиланням на дані компаній Maxar Technologies LLC та Marex.

“Щодо попиту на енергію теплий початок листопада буде сприятливим знаком – із погляду нинішнього стану глобальної енергетики. Однак не можна виключати можливості епізодичних холодів, і такої самої холодної зими 2022-2023 рр. загалом”, – заявив метеоролог Maxar Technologies LLC Меттью Дросс.

За його словами, на початку листопада очікуються температури вище за норму, а потім – м’яка погода протягом решти місяця. Він пояснив, що осінь цього року в Європі не по сезону тепла. Це допомогло зберегти газ у сховищах, які тепер заповнені приблизно на 95% у регіоні.

Метеорологи Франції та ФРН також поки що очікують теплішої, ніж зазвичай, погоди. Інші синоптики прогнозують повернення у другій половині листопада температур до середніх показників для цієї пори року. Водночас у Метеорологічній службі Великої Британії відзначають зростання шансів на те, що майбутня зима буде холоднішою, ніж зазвичай.

У свою чергу Bloomberg пояснює, що можливий теплий листопад у регіоні не вирішить енергетичних проблем Європи, але зрушить початок опалювального сезону і дасть політикам перепочинок. Водночас фахівці служби контролю за зміною клімату ЄС “Коперник” передбачають сильні морози взимку.

admin

Наверх