За час війни затримано півтисячі колаборантів, правоохоронці збирають докази російської агресії для міжнародних інстанцій – голова Нацполіції > Gercek Tesisat

За час війни затримано півтисячі колаборантів, правоохоронці збирають докази російської агресії для міжнародних інстанцій – голова Нацполіції

14:29 07.04.2022

За час війни затримано півтисячі колаборантів, правоохоронці збирають докази російської агресії для міжнародних інстанцій – голова Нацполіції

За шість тижнів війни РФ в Україні відкрито понад 5 тисяч кримінальних проваджень за фактами злочинів військовослужбовцями РФ, виявлено півтисячі колаборантів, особливу увагу приділяють протидії мародерству, інформує голова Національної поліції України Ігор Клименко.

На своїй сторінці у фейсбуці у четвер він написав, що за шість тижнів вторгнення Росії в Україну до поліції надійшло понад 1 млн 150 тис. повідомлень громадян.

“Слідство ретельно збирає доказову базу воєнних злочинів російських окупантів в Україні. І не тільки для українських судів, а й Міжнародного суду ООН. Наразі вже розпочато понад 5 тисяч кримінальних проваджень за фактами скоєння злочинів військовослужбовцями Росії”, – наголосив голова Нацполіції.

За його словами, слідчі поліції також розслідують 123 кримінальні провадження у зв’язку з колабораційною діяльністю. “Затримано 594 особи, підозрюваних у співпраці з ворогом”, – повідомив голова Нацполіції.

Він запевнив, що особливу увагу поліцейські приділяють протидії мародерству. “Вже зареєстровано понад 1 600 майнових злочинів. Жодна крадіжка, пограбування чи розбій не залишаються без нашої уваги. Ті, хто вирішує поживитися чужим майном у такий складний час, обов’язково відповідатимуть перед законом”, – наголосив Клименко.

Джерело: https://www.facebook.com/iklymenko.fb/posts/412736380854673

admin

Наверх