Заступник міністра оборони Маляр спростувала чергові російські "фейки" про нібито конфлікт між Генштабом та Міноборони > Gercek Tesisat

Заступник міністра оборони Маляр спростувала чергові російські “фейки” про нібито конфлікт між Генштабом та Міноборони

07:45 18.08.2022

Заступник міністра оборони Маляр спростувала чергові російські "фейки" про нібито конфлікт між Генштабом та Міноборони

Заступник міністра оборони Ганна Маляр спростувала чергові російські “фейки” про нібито конфлікт між Генеральним штабом і Міністерством оборони України.

“Знову в інформаційному просторі Росії та України одночасно розповсюджується наратив, який деструктивно впливає на наступальний потенціал українського суспільства. Йдеться про вигаданий ворожими підрозділами ІПСО міфічний конфлікт між вищими органами військово-політичного керівництва, а саме протистояння Генерального штабу Збройних Сил України з Офісом Президента та Міністерством оборони”, – написала Маляр у телеграм-каналі.

Вона зазначила, що подібну інформацію поширюють у телеграм-каналах та ЗМІ як російських, так і деяких українських, яка “деструктивно впливає на наступальний потенціал українського суспільства”.

За її словами, тактичною метою цієї інформаційної операції РФ є найбільше поширення відповідної агресору ідеї, виклик емоційної реакції на неї і, як наслідок, маніпуляція сприйняттям подій загалом.

Також оперативною метою є створення конфлікту всередині військово-політичного керівництва української держави та всередині суспільства, а стратегічною – ослаблення центру прийняття державних рішень, оборонного та наступального потенціалу суспільства.

“Простими словами: якщо ми всі між собою пересваримося – нас легше зламати та завоювати. Цього ворог і добивається” – написала заступник міністра.

Маляр також зазначила, що подібна маніпуляція “привертає увагу своїми кричущими заголовками, які неодмінно викликають бурхливу емоційну реакцію”, а також ” неоднозначність джерела в подібних повідомленнях на кшталт “неназвана особа з Офісу Президента” або “наше джерело в Міністерстві оборони”.

admin

Наверх