Заарештовано псевдостаросту одного із сіл Бучанського району за співпрацю з окупантом > Gercek Tesisat

Заарештовано псевдостаросту одного із сіл Бучанського району за співпрацю з окупантом

14:40 12.04.2022

Заарештовано псевдостаросту одного із сіл Бучанського району за співпрацю з окупантом

Проголошений під час окупації старостою одного із сіл Бучанського району Київської області заарештований за підозрою у співпраці з РФ, повідомляє Офіс генпрокурора.

“За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва жителю Київської області повідомлено про підозру у скоєнні публічних закликів до співпраці зі збройними формуваннями держави-агресора та розповсюдження інформації про розташування Збройних сил України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 2 ст. 114 -2 КК України)”, – йдеться у повідомленні відомства у вівторок у телеграм-каналі.

За даними слідства, підозрюваний наприкінці лютого прийняв пропозицію представників збройних сил РФ і був проголошений старостою одного з населених пунктів Бучанського району Київської області, окупованого на той час військами РФ.

“Надалі він неодноразово публічно закликав жителів села до співпраці зі збройними силами держави-агресора… неодноразово надавав російським військовослужбовцям відомості про розташування особового складу Збройних сил України й територіальної оборони. Також вчиняв інші дії, спрямовані на співпрацю зі збройними силами РФ”, – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі інформують, що підозрюваному вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Подільського управління поліції Києва за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

admin

Наверх