Ердоган незадоволений переговорами зі Швецією та Фінляндією, обіцяє не пустити в НАТО країни, які "підтримують тероризм" > Gercek Tesisat

Ердоган незадоволений переговорами зі Швецією та Фінляндією, обіцяє не пустити в НАТО країни, які “підтримують тероризм”

19:59 29.05.2022

Ердоган незадоволений переговорами зі Швецією та Фінляндією, обіцяє не пустити в НАТО країни, які "підтримують тероризм"

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що не має наміру пускати в НАТО країни, які, з погляду Анкари, підтримують тероризм.

“Доки я очолюю Туреччину, ми точно не зможемо сказати “так” вступу в НАТО країн, які підтримують тероризм”, – наводять його слова західні ЗМІ.

Ердоган розкритикував нещодавні переговори представників Швеції та Фінляндії, що прагнуть в НАТО, з турецькими офіційними особами. На його думку, переговори “не пройшли на очікуваному рівні”.

“Вони не відверті і не чесні”, – додав президент Туреччини, говорячи про фінську та шведську владу.

Туреччина наразі блокує вступ Швеції та Фінляндії до НАТО. Основна причина такої позиції – підтримка цими скандинавськими країнами курдських бунтівників, яких Анкара вважає терористами.

admin

Наверх