Велика Британія передає Україні 13 броньованих машин для евакуації мирних жителів із обложених районів > Gercek Tesisat

Велика Британія передає Україні 13 броньованих машин для евакуації мирних жителів із обложених районів

16:57 03.05.2022

Велика Британія передає Україні 13 броньованих машин для евакуації мирних жителів із обложених районів

Уряд Великої Британії відправляє до України 13 захисних броньованих машин для безпечної евакуації людей із районів на сході країни, які піддаються обстрілам, повідомив уряд Великої Британії.

“Умисне завдання ударів по безневинних мирних жителях є воєнним злочином. Ця остання пожертва бронетехніки допоможе захистити ні в чому невинних українців, які намагаються врятуватися від російських обстрілів, і підтримати українських чиновників, які виконують життєво важливу роботу”, – сказала міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

Броньовані автомобілі буде відправлено за прямим запитом уряду України для безпечного та надійного перевезення цивільних осіб. Їх також використовуватимуть для перевезення співробітників українських міністерств на тимчасові командні пункти, створені для роботи уряду та відновлення ключової інфраструктури, як-от енергопостачання, в обложених районах, зазначили в уряді. Українська поліція та Національна гвардія також використовуватимуть автопарк для відновлення життєво важливих залізничних колій на сході України.

“Автопарк складається з вузькоспеціалізованих повнопривідних автомобілів, які були модернізовані за допомогою броні, щоб протистояти високошвидкісним кулям, протипіхотним мінам та саморобним вибуховим пристроям – усі тактики, які використовували російські війська для вбивства мирних жителів”, – ідеться у повідомленні британського уряду.

Зазначається, що транспортні засоби, передані в дар з автопарку міністерства закордонних справ у справах Співдружності та розвитку, почнуть прибувати на схід України найближчими днями, а логістичні групи уряду Великої Британії працюватимуть із партнерами на місцях, щоб відправити їх якнайшвидше.

“Цей пакет передбачає 220 млн фунтів стерлінгів для надання предметів медичного призначення та предметів першої необхідності на місцях, порятунку життів та захисту вразливих людей. Сюди входить підтримка через ООН, Червоний Хрест та неурядові організації, зокрема DEC та UK-Med”, – розповіли в уряді.

Велика Британія також відправила термінове пожертвування продуктів харчування на запит уряду, зобов’язалася пожертвувати до 42 машин швидкої допомоги для надання життєво важливої допомоги та відправила понад 5 млн предметів медичного призначення для підтримки рятувальних робіт в Україні. Крім того, Велика Британія відіграє провідну роль у військовій підтримці України, взявши на себе зобов’язання надати броньовані машини Stormer, системи ППО, 120 броньованих машин, нові протикорабельні ракети та понад 5 тис. протитанкових ракет на додаток до танків Challenger 2, наданих Польщі на заміну тих, які вони жертвують Україні.

admin

Наверх