Ілона Маска викликали до суду через «зарплату» > Gercek Tesisat

Ілона Маска викликали до суду через «зарплату»

Голова компанії Tesla Ілон Маск опинився у центрі чергового скандалу. Один із акціонерів компанії вважає, що Маск отримує надто велику винагороду за свою роботу. У позові він назвав його «заробітну плату» такою, що виходить за межі розумного. Справа в тому, що компенсаційний пакет Маска наразі оцінюється у 56 мільярдів доларів. Це найбільша платня топ-менеджеру в історії.

Справа в тому, що Ілон Маск не отримує заробітної плати у традиційному вигляді. Його винагорода – це платіжний пакет, який дозволяє купувати 1% акцій компанії Tesla зі суттєвою знижкою щоразу, коли досягнуто цільових та фінансових результатів. Це й дозволило йому отримати таку значну суму.

22 лютого 2023 року, на слуханнях заключних аргументів судом штату Делавер Маск заявив, що не вважає свою «зарплату» у Tesla надто великою. А платіжний пакет він розглядає як спосіб реалізації своїх амбіцій щодо міжпланетних подорожей.

У адвокатів Маска дещо інші аргументи. З їх слів, така величезна сума дозволила йому зосередитися на компанії. Під його керівництвом Tesla досягла усіх 12 цілей, а її вартість зросла із 50 млрд на момент укладання пакету до 1 трильйона доларів у 2021 році. Чого, на думку адвокатів, не зміг би зробити жоден інший менеджер.

Чим закінчиться історія із «зарплатою» Ілона Маска стане відомо ще не скоро. Підготовка судового рішення може тривати кілька місяців.

admin

Наверх