Як пережити спеку в автомобілі, якщо зламався кондиціонер > Gercek Tesisat

Як пережити спеку в автомобілі, якщо зламався кондиціонер

Синоптики прогнозують, що липень в Україні у 2022 році буде помітно спекотніший, ніж у попередні роки. Водіїв за такої спеки врятує кондиціонер. Але що робити, коли він зненацька зламався? Розповімо, як пережити спеку в автомобілі, якщо зламався кондиціонер.

Перший спосіб – паркуватися в тіні

Досвідчені водії знають, що якщо в автомобілі немає кондиціонера або якщо він зламався, потрібно намагатися паркуватися в тіні. Це певною мірою врятує від спеки. Найкраще паркуватися в тіні будинку, але не дерев!

Другий спосіб – не закривати до кінця вікна

Якщо ви не боїтеся застуди, під час руху відкрийте задні двері та увімкніть обдування. Також можна не закривати вікна під час паркування. Головне, щоб машина була під вашим контролем, бо такою можливістю скористаються злодії.

Третій спосіб – мокра тканина на вентиляційних отворах

Деякі водії кріплять мокру тканину на вентиляційних отворах, отримуючи своєрідний саморобний кондиціонер. Звичайно, у цьому випадку повітря в салоні стане трохи вологим, але не надовго.

Четвертий спосіб – лід у пляшці

Деякі водії у сильну спеку кладуть пластикові пляшки із замороженою водою під лобове скло – прямо на поздовжні повітропроводи. Непогано придумано, подумаєте ви? Можливо. Ось тільки є ризик, що пляшка впаде під педаль гальма, що збільшує ймовірність ДТП.

П’ятий спосіб – освіжатися водою

Іноді водії змочують волосся та вуха водою. Можна змочувати водою й ноги, заздалегідь перевзувшись у в’єтнамки.

Такі поради опублікувало непрофільне видання «Today.ua». Тому, ласкаво просимо, до комментарів.

admin

Наверх