Що буде з цінами на авто в Україні в 2023 році? > Gercek Tesisat

Що буде з цінами на авто в Україні в 2023 році?

Причин для суттєвого коливання цін на нові та б/у автомобілі в Україні в 2023 році на даний момент немає. Такого висновку дійшли експерти Інституту досліджень авторинку.

За їх словами, хоча на даний момент і немає причин для суттєвого коливання цін на автомобілі в Україні в 2023 році, є багато зовнішніх факторів, які мають безпосередній вплив на ринок. Головні серед них: ціни на паливо та його наявність, курс іноземної валюти. Також треба враховувати навіть громадський транспорт – працює він чи ні.

Згідно з прогнозом Інституту досліджень авторинку, в 2023 році в Україну щомісяця ввозитимуть 5-10 тисяч б/у автомобілів (в основному з Євросоюзу). При цьому щомісяця в нашій країні продаватимуть від 3 до 5 тисяч нових автомобілів. Продаж нових авто багато в чому залежатиме від наявності кредитування та лізингу на вигідних умовах. Українці на первинному автомобільному ринку, як і раніше, віддаватимуть перевагу кросоверам.

Більшість вживаних автомобілів купуватимуть за ціною від 2 до 5 тисяч доларів, як і зараз.

Експерти Інституту досліджень авторинку підкреслили, що ціни на автомобілі та їх продаж у 2023 році прямо залежатимуть від ситуації на фронті та стану економіки.

admin

Наверх