Через проблеми з виробництвом електромобільний стартап Rivian вирішили розбити на два підрозділи > Gercek Tesisat

Через проблеми з виробництвом електромобільний стартап Rivian вирішили розбити на два підрозділи

Компанія планує створити підрозділ, який відповідатиме за виробництво комерційного транспорту.

Американський стартап Rivian почне процес реорганізації, який має сприяти вирішенню проблем із випуском електромобілів та нарощуванням виробництва. За інформацією Automotive News, 1 червня виробничий відділ компанії очолить Френк Кляйн із Magna International. На цій посаді він замінить Шарля Мвангі, який раніше працював у Tesla.

Також повідомляється про створення окремого підрозділу із виробництва комерційного транспорту. Цей напрямок розвиватиметься паралельно з пасажирським. Зі слів голови Rivian Арджея Скарінджа, це дозволить компанії розвиватися в «надзвичайно складних умовах» та оцінювати ефективність своєї роботи. Поки що, через проблеми з виробництвом, стартапу доводиться відсувати терміни постачання клієнтських автомобілів, що б’є по іміджу.

Через проблеми з виробництвом електромобільний стартап Rivian вирішили розбити на два підрозділи

Свою першу модель – повнопривідний електричний пікап Rivian R1T – стартап показав у 2018 році на автосалоні в Лос-Анджелесі. У листопаді того ж року дебютував побудований на його основі семимісний кросовер R1S. Серійне виробництво обох моделей планували запустити у 2020 році, але не встигли. Продажі перенесли на літо 2021 року.

За останніми даними, доставляти R1S власникам почнуть у червні, а до кінця 2022 року стартап планує розпочати виробництво та відвантаження більш доступних версій пікапа Rivian R1T. Також у планах розширення модельної лінійки, у тому числі за рахунок кількох комерційних електромобілів. За їх виробництво й відповідатиме новий підрозділ.

admin

Наверх