Ціни на дизпальне готуються до стрибка > Gercek Tesisat

Ціни на дизпальне готуються до стрибка

На європейських ринках спостерігається динамічне зростання котирувань на дизпальне, яке вже починає штовхати ціни на нього в Україні. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

За минулий тиждень (17–24 серпня) котирування на дизельне пальне у Середземномор’ї й портах північної Європи підвищились у середньому на $122/т (+12%). При цьому ціни на бензин за цей же період знизились на $11/т.

Різке зростання зокрема сталося 24 серпня, коли «дизельні» контракти збільшились на $44-47/т.

Європейські тенденції вже починають позначатися на українському ринку. За спостереженнями «А-95», із кінця минулого тижня оператори гуртового ринку намагаються відкоригувати свої прайси у бік збільшення через очевидне зростання закупівельних цін, хоча поки що це зіштовхується з великими запасами ресурсу й низьким попитом.

Проте середня ціна на автомобільні партії ДП з 22 по 25 серпня зросла на 1,5 грн/л до 45,75 грн/л. Це перший випадок зростання цін за останні 60 днів.

За розрахунками експертів Консалтингової групи «А-95», якщо поточні котирування зафіксуються, це може призвести до підвищення цін у гуртовому сегменті ринку на 2-3 грн/л, орієнтовно до 47-49 грн/л, залежно від регіону.

У свою чергу, роздрібні ціни втрачають потенціал для зниження, який було сформовано через зниження цін у Європі на початку серпня.

«Навряд чи ціни на АЗС зростуть, але перспектива падіння розчиняється із кожним днем», – кажуть в «А-95».

admin

Наверх