Футуристичний Mercedes-Benz Vision EQXX частково стане серійним > Gercek Tesisat

Футуристичний Mercedes-Benz Vision EQXX частково стане серійним

Прототип Mercedes-Benz Vision EQXX, «покликаний» продемонструвати потенціал концерну Daimler у галузі аеродинаміки, технологій батарей та композитних матеріалів, дебютував у січні 2022 року. І хоча про серійні перспективи цього концепт-кара в момент прем’єри німецький автовиробник не повідомляв, але зараз з’явилася інформація, що Vision EQXX стане серійним. Щоправда, поки що не цілком, а в окремих своїх технічних рішеннях.

У бесіді з журналістами Move Electric представник Mercedes-Benz підтвердив, що «багато інновацій із програми Vision EQXX незабаром знайдуть застосування в  серійних автомобілях».

Йдеться не тільки про конкретні компоненти та технології, але й про програмне забезпечення та цифрові інструменти, що використовуються в процесі розробки автомобілів, а також загалом у підході до створення нових Mercedes-Benz. При цьому глава Mercedes-Benz Маркус Шефер і шеф-дизайнер марки Гордон Вагенер натякнули, що з певними змінами як за технологіями, так і дизайном концепт-кар Mercedes-Benz Vision EQXX втілиться-таки в серійний електромобіль. Очікується, що прем’єра цієї моделі відбудеться 2024 року.

admin

Наверх