Франція передала Україні 21 машину швидкої допомоги > Gercek Tesisat

Франція передала Україні 21 машину швидкої допомоги

Українські екстрені служби отримують допомогу від європейських партнерів. Так, на контрольно-пропускному пункті «Порубне» Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен передав нашій державі 21 карету швидкої допомоги. Працюватимуть автомобілі у регіонах, де тривають бойові дії, повідомляє Чернівецька ОВА.

«Французький народ дуже емоційно сприймає ситуацію, у якій опинилося цивільне населення українських міст, і готовий зробити усе, щоб допомогти. Нині наше посольство працює в Україні, поруч із вами. І у найближчі тижні маємо організувати наступні транші допомоги відповідно до тих конкретних потреб, які надійдуть від української сторони», – сказав посол.

Заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян подякувала французам за допомогу, адже лінія фронту в Україні дуже велика, тож і потреба у такій техніці також значна.

«МВС України зараз у тісній комунікації з урядом Франції щодо можливості розгортання тут пожежно-рятувальних місій за участю французької сторони. Зараз ведемо перемовини щодо цього», – сказала Мері Акопян.

Начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук висловив сподівання, що передані французькими партнерами швидкі врятують життя багатьом українцям.

«Російські окупанти – терористи номер один у світі, які бомблять лікарні, пологові будинки, театри, школи, садочки. Вони не зупиняються ні перед чим. І в тому числі, на превеликий жаль, знищують і машини швидкої допомоги. Мусимо констатувати, що автомобілі з червоним хрестом та надписом «Аmbulance» стають чи не першими мішенями, на які націлюються ворожі танки. Хочу побажати кожному з цих машин у руках відважних українських медиків ніколи не стати ціллю агресорів. Дякуємо за солідарність і разом – до перемоги», – сказав голова ОВА.

admin

Наверх