У європейських офісах Suzuki пройшли обшуки > Gercek Tesisat

У європейських офісах Suzuki пройшли обшуки

Прокуратура Німеччини, Італії та Угорщини провела обшуки у європейських офісах Suzuki. Як повідомляє Reuters, вони пов’язані з підозрами у використанні спеціальних пристроїв, які занижують показники шкідливих викидів дизельних автомобілів до дозволеного на території Європейського союзу рівня. Під підозрою опинилися сама Suzuki, а також концерн Stellantis та японська фірма-виробник запчастин Marelli.

Такі пристрої встановлювалися на автомобілі Suzuki з дизельними двигунами, які випускалися на заводі в Угорщині. Stellantis відвантажував туди двигуни італійської «зборки», а японська Marelli постачала компоненти для них.

Прокуратура повідомляє про «велику кількість автомобілів», нібито обладнаних шахрайськими пристроями, але не називає навіть приблизного числа. За даними газети Deutsche Welle, може йтися про 22 тисячі кросоверів SX4 і Vitara угорського виробництва.

Представники Suzuki запевнили Reuters, що німецька штаб-квартира повною мірою «співпрацює зі слідчими органами». Те саме заявили в Stellantis та Marelli.

admin

Наверх