У шести країнах ЄС менше 1 зарядної станції на 100 км доріг > Gercek Tesisat

У шести країнах ЄС менше 1 зарядної станції на 100 км доріг

Європейська асоціація авторів (АСЕА) опублікувала статистичні дані про стан зарядних мереж для електромобілів. Як повідомляється, лише у п’яти країнах Європейського Союзу кількість зарядних терміналів перевищує 10 одиниць на кожні 100 км доріг. Лише у шести країнах ЄС достатньо зарядних станцій для електромобілів.

Найкраща ситуація в Нідерландах – 1 зарядка на кожні 1,5 км. Ця країна лідирує у Європі та світі за кількістю електромобілів. Як повідомляла раніше АСЕА, на території Нідерландів, на яку припадає лише 1% від площі Європейського Союзу, знаходяться 30% усіх «європейських» зарядних терміналів або стільки ж як у 23 країнах-членах ЄС разом.

У 17 з цих країн встановлено менше 5 станцій на 100 км доріг, а ще в шести – менше однієї. Серед цих шести – Польща. У цій країні, яка за площею перевершує Нідерланди у вісім разів, одна зарядка на кожні 150 км шляху.

Ще одна проблема – низька швидкість поповнення бататеї. У Європі швидкісний, тобто потужністю понад 22 кВт лише кожен сьомий термінал.

admin

Наверх