У РФ планують відновити виробництво 60-річного двигуна > Gercek Tesisat

У РФ планують відновити виробництво 60-річного двигуна

Паралельний імпорт та інші схеми не допомогли повністю закрити потреби росіян у запчастинах та комплектуючих до автомобілів. Тому було ухвалено рішення відновити місцеве виробництво.

Так, Заволзький моторний завод готується повернути на конвеєр бензиновий двигун сімейства ЗМЗ-53, що випускався у 60-х роках минулого сторіччя. Йдеться про атмосферники 520-ї серії об’ємом 4,67 літра, які видавали від 128 до 138 к.с. потужності.

Такі мотори раніше використовували для автобусів ПАЗ-3205 та вантажівок ГАЗ-3308. Вони були бюджетними та мали просту конструкцію. Але відрізнялися великою витратою палива. В умовах нестачі запчастин перевізники готові повернутися навіть до таких ненажерливих агрегатів, адже іншої альтернативи просто немає.

Випуск бензинової «вісімки» завершили наприкінці 2021 року, але, як виявилося, погарячкували. Тому керівництво підприємства заявило, що якщо набереться достатня кількість замовлень, то у 2023 році воно знову запустить випуск «п’ятсот двадцятого», але у модифікованій версії.

admin

Наверх