У Росії почнуть збирати дуже потужні китайські кросовери > Gercek Tesisat

У Росії почнуть збирати дуже потужні китайські кросовери

Кросовер Voyah Free дебютував у грудні 2020 року, причому у Китаї новинка продається і у вигляді електромобіля, і у вигляді послідовного гібриду. У Росії планують локалізувати найдорожчу двомоторну версію без двигуна внутрішнього згоряння.

У документах, на які посилається «Авторевю», є нестиковки з характеристиками китайської версії. Розрізняються колісна база (2875 проти 2955 міліметрів) та ємність літій-іонної тягової батареї (34,6 проти 88 кіловат-годин).

При цьому місяць тому для флагманського кросовера Evolute був заявлений запас ходу 750 кілометрів, а з невеликим акумулятором досягти подібної автономності навряд чи вдасться. За іншими розмірами збіг повний: довжина/ширина/висота «Evolute, модель Voyah Free» дорівнює відповідно 4950/1950/1645 мм.

Хоча для російсько-китайського електрокросоверу заявлені пружинна підвіска та базові 19-дюймові колеса, а у китайської версії пневмостійкі та безальтернівні 20-дюймові диски, розраховувати на значне здешевлення було б оптимістично. У Піднебесній 694-сильний Voyah Free коштує від 363 300 юанів (еквівалент 56 тисяч доларів).

Втім, Спецінвестконтракт (СПІК) між Мінпромторгом, владою Липецької області та компанією «Моторінвест» передбачає випуск цілої лінійки електромобілів, у якій Voyah Free виявиться флагманом. У гамі будуть моноприводні седан і мінівен, а також два простіших кросовери. «Зборка» електрокарів за повним циклом планують організувати до кінця 2022 року. Хоча не виключаємо, що це черговий «фейк» для підняття «бойового духу» всередині країни.

admin

Наверх