У Росії наростає невдоволення зростанням цін на обслуговування автомобілів > Gercek Tesisat

У Росії наростає невдоволення зростанням цін на обслуговування автомобілів

На тлі дефіциту запасних частин до автомобілів у Росії значно збільшилася вартість їхнього обслуговування. І, схоже, найближчим часом ця тенденція збережеться. Вже зараз 33% опитаних готові відмовитись від своїх автомобілів, якщо не зможуть їх утримувати, а кожен п’ятий вже зараз має намір пересісти на громадський транспорт.

За даними аналітиків, третина автомобілістів стикається з поломками в автомобілі приблизно раз на 3-6 місяців. Ще 40% водіїв змушені його ремонтувати раз на рік. У світлі подорожчання витрат на обслуговування, 37% росіян готові ремонтувати свої автомобілі самостійно. Цікаво, що лише один із десяти автомобілістів готовий чекати надходження запчастин у офіційного дилера. Інші планують шукати необхідне на дошках оголошень або через знайомих.

На даний момент проблеми з комплектуючими мають понад 70% автосервісів, що не могло не позначиться на вартості послуг. Виправити ситуацію з постачанням влада Росії вирішила шляхом «паралельного імпорту», тобто без дозволу офіційних виробників. У списку дозволеного контрафакту запасні частини, витратні матеріали, шини та автоаксесуари.

admin

Наверх