У Китаї почали продавати новий бюджетний кросовер Nano Box > Gercek Tesisat

У Китаї почали продавати новий бюджетний кросовер Nano Box

Китайська компанія Dongfeng EV, дочірній підрозділ Dongfeng Group, почала продавати у Китаї новий бюджетний кросовер. У стандартній комплектації він коштує всього 8 800 доларів.

Nano Box – це субкомпактний кросовер із електричною силовою установкою. Його довжина становить 3732 мм, ширина – 1579 мм, висота – 1515 мм, а колісна база – 2423 мм. Порт для заряджання акумулятора знаходиться попереду. На даху встановлені рейлінги. Компонування – 2+2. Задні сидіння можна скласти.

Екстер’єр та інтер’єр виконаний у двоколірному стилі. Цей електричний кросовер отримав 7-дюймову панель приладів і інформаційно-розважальну систему з 10-дюймовим дисплеєм. У спеціальному додатку є дистанційне керування дверима, дистанційне керування кондиціонером, визначення місця розташування автомобіля, контроль рівня зарядки батареї, діагностика стану автомобіля. Матеріал сидінь – штучна шкіра.

Електрична силова установка складається з електромотора потужністю 33 кВт і 125 Нм крутного моменту, і літій-залізо-фосфатної акумуляторної батареї на 15,97 кВтг. Запас ходу невеликий – 201 км, але цього має вистачити для поїздок по місту. Цей електромобіль до 50 км/год розганяється за 6 секунд.

Nano Box має можливість швидкої підзарядки батареї. Але такої функції немає у стандартної версії. У стандартної версії для того, щоб повністю зарядити батарею, потрібно 3 години.

Потрібно відзначити, що Nano Box побудований на базі електромобіля Renault City K-ZE, який у свою чергу створений на базі Renault Kwid. Для Європи розробили спеціальну версію – Dacia Spring. Тому не дивно, що Dacia Spring та Nano Box зовні дуже схожі.

У Китаї Nano Box у стандартній комплектації коштує 8 800 доларів. Топова комплектація трохи дорожча – 9 600 доларів, але у неї більше обладнання і є можливість швидкої підзарядки акумуляторної батареї. Погодьтеся, ціни дуже привабливі. Такі кросовери могли б мати гарний попит в Україні.

Компанія Dongfeng EV спеціалізується на розробці та випуску невеликих електромобілів. Протягом найближчих п’яти років вона планує випустити на ринок від 3 до 5 нових електромобілів. Серед них будуть кросовери та седани. Їх збудують на новій електричній платформі, яка поки що перебуває на стадії розробки.

admin

Наверх