Уряд вніс до парламенту законопроєкт про створення запасів нафти та нафтопродуктів > Gercek Tesisat

Уряд вніс до парламенту законопроєкт про створення запасів нафти та нафтопродуктів

Кабінет міністрів України пропонує створити мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів в Україні. Відповідний законопроєкт №9024 зареєстровано у Верховній Раді 16 лютого, але його тексту на сайті парламенту поки немає.

Як відомо, Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт, який передбачає створення резервних запасів нафти та нафтопродуктів у разі кризової ситуації.

«Буде створено диверсифіковану систему зберігання. У разі настання кризової ситуації в нас у резервах будуть запаси, які в об’ємах складатимуть щонайменше 61 день внутрішнього споживання. Це дозволить бізнесу, громадянам і всій країні спокійно пройти будь-які виклики в паливній сфері», – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 14 лютого.

З його слів, законопроєкт передбачає чітку взаємодію між державою й бізнесом, а також визначає питання зберігання, безпеки, моніторингу і репортингу.

«Створення мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів – це питання національної безпеки, яке актуальне зараз, але залишиться так само важливим і після нашої перемоги й завершення війни», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, угода про асоціацію з ЄС передбачає для України зобов’язання, згідно з директивою 2009/119/ЄС, сформувати до 2023 року і підтримувати мінімальний запас нафти і нафтопродуктів на випадок надзвичайних ситуацій. Резерв, який Україна повинна забезпечити, еквівалентний 90 добам чистого імпорту або 61 добі середньодобового споживання.

admin

Наверх