Українці перетворюють гоночні авто на позашляховики для армії > Gercek Tesisat

Українці перетворюють гоночні авто на позашляховики для армії

У Запоріжжі налагодили випуск спеціальних баггі для захисників України. Переробляють їх зі старих перегонових автомобілів. Про це розповідає сюжет «Радіо Свобода».

Волонтер Володимир раніше будував річкові катамарани, але з початком війни перепрофілювався на створення легких позашляховиків для потреб ЗСУ. Основою для них є машини, що брали участь у так званих перегонах на виживання. Це різні моделі – від ВАЗ-2108 до старих задньопривідних Ford.

Військовослужбовці в таких автомобілях зацікавлені – техніка міцна, надійна, підготовлена до бездоріжжя та маневрена. Важливо, що в екстреній ситуації з такого автомобіля легко вибратися.

Машини доопрацьовують з урахуванням побажань військових. Там ставлять позашляхову чи навіть тракторну гуму, а в салоні встановлюють два чи чотири сидіння і кріплення для турелі з кулеметом. Також додають фаркоп для буксирування міномета або причепа з боєприпасами.

Оскільки на лінії фронту автомобілі – своєрідний витратний матеріал, то роботи в запорізьких майстрів вистачає. Загалом, такі баггі для армії роблять у багатьох українських містах.

admin

Наверх