Українським водіям зможуть відкривати робочі візи в Польщі > Gercek Tesisat

Українським водіям зможуть відкривати робочі візи в Польщі

Велика ймовірність, що водії з України зможуть оформляти польські візи, не виїжджаючи з Польщі.

У більшості водіїв невдовзі скінчиться термін робочої візи, а без дозволу на легальне перебування вони не зможуть здійснювати міжнародні перевезення. З цього приводу Міністерство закордонних справ підготувало постанову, яка найближчим часом буде винесена на громадські консультації.

Положення передбачає, що водії з України зможуть подавати заяви на отримання візи до МЗС Польщі, не повертаючись в Україну.

Перевізники закликали міністерство якомога швидше ухвалити рішення. Водіїв, як вони стверджують, уже зараз не вистачає, а інші водії із закінченням чинної візи незабаром можуть втратити працездатність.

Проект розпорядження МЗС містить план подання звернень громадянами України або Білорусії, які звертаються за національною візою з метою роботи, які відповідають одному з двох критеріїв:

  • на дату подання заяви іноземець легально проживає на території Республіки Польща;
  • іноземець працює водієм і виконує міжнародні автомобільні перевезення або некомерційні міжнародних автомобільні перевезення.

«Якщо питання не буде вирішено негайно, то до кінця року нам загрожує банкрутство кількох тисяч перевізників», – наголосили транспортники в одному з останніх звернень до уряду.

Президент Асоціації транспорту та логістики Польщі наголосив, що наприкінці року закінчується термін дії майже всіх посвідок на проживання для майже ста тисяч водіїв з України, які задіяні у міжнародних автомобільних перевезеннях. На його думку, залишилося небагато часу, щоб запобігти катастрофі, яка вплине тільки на автоперевізників, а й на польську економіку та державний бюджет.

admin

Наверх