Український авторинок серед інших країн Європи опустився на 6 позицій > Gercek Tesisat

Український авторинок серед інших країн Європи опустився на 6 позицій

Український авторинок під час найважчого 2022 року вистояв, але втратив 61,3% продажів. Ринок нових легкових автомобілів в минулому році склав 40 тис. Такі результати вплинули і на позицію українського авторинку в Європі, який втратив 6 пунктів і тепер займає 26-ий рядок серед країн Європи.

За підсумками 2022 року європейський авторинок також знизився на -4,6%, продемонструвавши найнижчі продажі з 1993 року. Якщо засумувати ринки Європи з ринками Росії, Білорусі та України, загальний ринок впав на 11%. Ринки вказаних вище країн впали найбільше у порівнянні з 2021 роком. При цьому найбільший спад зафіксований в Білорусі – -64%. Ринок України – -61,3%, ринок Росії – -59%.

Тепер український авторинок знаходиться на 26-му рядку між Люксембургом та Болгарією. Крім Болгарії Україна випереджує в Європі ще 6 країн: країни Балтії, Ісландія, Білорусь та Кіпр.

Ну, а авторинком №1 в Європі залишається Німеччина, одна з небагатьох країн продемонструвала ріст продажів на +1,1%. Великобританія стала №2, обійшовши Францію. Італія з Іспанією додали по одному рядку в рейтингу, відтіснивши росію на 6 рядок.

Серед найбільших ринків ЄС лише Німеччині вдалося відзначити зростання у 2022 році (+1,1%), чому посприяв високий результат у грудні. Усі інші три ринки показали гірші показники, ніж у 2021 році, причому Італія зафіксувала найбільше падіння (-9,7%), за нею йдуть Франція (-7,8%) та Іспанія (-5,4%).

За попередніми прогнозами українських операторів, в 2023 році очікується збільшення продажів на українському авторинку. Враховуючи, що 3 наступні країни, що випереджають Україну по продажам, демонструють обсяги авторинків близько 42-46 тис. автомобілів, у нашої країни є великі шанси в наступному році покращити свої позиції в Європі.

Тож, сподіваємось на ЗСУ та віримо в перемогу і подальший мир. Тоді авторинок обов’язково буде рости!

admin

Наверх