«Укравтодор»: Росія заплатила за кожен метр руйнувань! > Gercek Tesisat

«Укравтодор»: Росія заплатила за кожен метр руйнувань!

З переходом на «військові рейки» Укравтодор розпочав працювати за двома ключовими напрямками – відновлення транспортного сполучення на звільнених територіях та підготовка відбудови дорожньої інфраструктури.

Про це заявив перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Внаслідок агресії Росії, за його словами, вже постраждали близько 23 тис. км доріг та знищено 300 штучних споруд. Руйнування продовжуються щодня. Тому оцінити масштаб шкоди на Харківщині, Донеччині та Луганщині, де тривають бої, неможливо.

На звільнених територіях дорожники разом з комунальниками та волонтерами долучилися до «генерального прибирання» доріг та вулиць від наслідків бойових дій – спаленої техніки, повалених дерев, сміття.

«Без цих кроків вивезти поранених, привезти медикаменти, воду та їжу людям неможливо», – пояснив Івко.

Вже прибрано понад 600 км вулиць та доріг на Київщині, Сумщині, Чернігівщині. В тому числі 234 км вулиць у Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Бородянки та Ворзеля. Ще понад 100 км доріг очищено на Харківщині.

Відновлено також проїзд на 20 штучних спорудах на Київщині, Чернігівщині, Сумщині та Миколаївщині.

«Переправи влаштовуємо на «дорогах життя». Всі рішення щодо відновлення інфраструктури приймаються з огляду на думку військових», – зазначив Івко.

Свіже покриття на державних дорогах, за його словами, подекуди витримало обстріли. Місцями достатньо буде замінити верхній шар. Однак масштабне будівництво неминуче на підірваних мостах та старих дорогах. Тому одним з завдань Укравтодору стало напрацювання рішень, які дозволять після перемоги ремонтувати інфраструктуру швидко та якісно.

Розробляється Методологія оцінки збитків. Вона дозволить перевести руйнування у грошовий еквівалент та згодом виставити державі-терористу Росії рахунок за кожний квадратний метр.

Укравтодор працює також над спрощенням і скороченням термінів на проєктування доріг та штучних споруд, разом із командою «Прозоро» розробляє законодавчий пакет, який пришвидшить тендерні процедури, та «дожимає» перехід на європейську систему ціноутворення.

admin

Наверх