США дозволять продаж бензину з 15%-им вмістом етанолу > Gercek Tesisat

США дозволять продаж бензину з 15%-им вмістом етанолу

Влада США тимчасово скасує сезонні обмеження на продаж бензину з більш високим вмістом етанолу, щоб стримати зростання цін. Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела в адміністрації американського президента Джо Байдена.

Зазначається, що під час візиту в Айову у вівторок Байден оголосить, що Агентство з охорони навколишнього середовища (Environmental Protection Agency, EPA) зніме заборону на продаж бензину з 15%-им вмістом етанолу, що діє в період з 1 червня по 15 вересня.

«Дозвіл на використання пального з вищим вмістом етанолу зменшить залежність від нафти й дасть водіям більше можливостей, заявили високопосадовці адміністрації, додавши, що це може заощадити для водіїв 10 центів за галон від поточних цін», – пише видання.

З 2011 року влітку в США дозволяється продаж бензину не більше ніж із 10%-им вмістом етанолу, щоб уникнути появи смогу в спекотний період.

За даними адміністрації Байдена, в цей час бензин E15 продається приблизно на 2,3 тис. заправних станцій у США із загальної кількості понад 150 тис. станцій.

admin

Наверх