Стартували продажі кросовера Jeep з мотором Peugeot > Gercek Tesisat

Стартували продажі кросовера Jeep з мотором Peugeot

Jeep розпочав продаж субкомпактного кросовера Avenger з мотором Peugeot. Бензинова модифікація зненацька з’явилася на італійському та іспанському сайтах марки, хоча минулого тижня Avenger дебютував у вигляді електромобіля.

Швидко запустити в серію паливну версію дозволила уніфікація з кросоверами концерну Stellantis: у них Avenger запозичив трициліндровий двигун PureTech і механічну коробку передач.

Спереду бензиновий Jeep Avenger відрізняється від однойменного електромобіля лише відсутністю синього шильдика на масці між фарами. Позаду додається самотній патрубок вихлопної системи, але бампер змінюється мінімально. У салоні прикмети паливної версії – селектор механічної коробки передач та третя педаль.

Техніка мініатюрної новинки така ж, як у базових Peugeot 2008, DS 3 або Opel Mokka. Двигун об’ємом 1,2 літра французького сімейства PureTech видає 100 кінських сил і 205 Нм моменту. Автоматизованої коробки передач у Jeep Avenger поки немає, адже 8-ступінчастий автомат ZF покладений лише потужнішим модифікаціям. Передній привід безальтернативний. Розгінну динаміку Jeep поки не оприлюднив, натомість відомо, що у змішаному циклі 4,1-метровий кросовер витрачає 5,6 літра бензину на 100 кілометрів.

Дебют бензинового Jeep Avenger стає зрозумілим, якщо порівняти ціни. В Італії базова версія кросовера з «механікою» коштує 26 900 євро, а «батарейний» Avenger майже в півтора рази дорожчий – від 39 500 євро. Швидше за все, новинку ще чекає розширення гами, проте ймовірність появи економічного дизельного субкомпакту Jeep мінімальна.

admin

Наверх