Стартап Aehra розсекретив дизайн своєї першої моделі > Gercek Tesisat

Стартап Aehra розсекретив дизайн своєї першої моделі

Молодий італійський електромобільний стартап Aehra, який заявив по себе у червні цього року, розсекретив дизайн своєї першої моделі. Первістком міланської компанії став повнорозмірний кросовер з однооб’ємним кузовом та дверима «крила метелика». І хоча розробкою моделі займався колишній дизайнер Lamborghini Філіппо Періні, нічого спільного у Aventador, Huracan, Centenario, Urus та будь-якою іншою моделлю марки у вигляді кросовера Aehra немає. Швидше, його аналогом щодо стилю та техніки являється британський Lotus Eletre, чий ринковий дебют очікується у 2023 році.

Судячи з фото, Aehra робить ставку на вишуканий італійський стиль, активну аеродинаміку та композитні матеріали. Заявлена маса кросовера – менше двох тонн. Також обіцяний дуже просторий салон «для велетнів» та розкішні оздоблювальні матеріали.

Габаритна довжина Aehra SUV – близько 5,1 м, ширина – близько 2 м, висота – 1,64 м, колісна база – близько 3 м. У нього однооб’ємний кузов із округлими формами та підйомними дверима типу «крила метелика» зі складною кінематикою. Замість традиційних дзеркал заднього виду використано камери на високих ніжках. Колісні диски діаметром 23 дюйми спереду та 24 дюйми ззаду.

Технічної інформації про силову установку Aehra SUV немає. Відомо, що її потужність складе 748-816 к.с. На одному заряді батареї електрокросовер зможе проїжджати понад 800 км. Максимальну швидкість примусово обмежать на 265 км/год. Підібні показники заявлені для топового Lotus Eletre R вартістю від 150 990 євро. І в цьому кросовери теж схожі – цінник Aehra SUV становитиме від 159 000 до 179 000 євро.

Як повідомлялося раніше, збирання своїх електромобілів стартап довірить контрактному виробнику (якому саме не уточнюється). Річний тираж становитиме – до 25 000 екземплярів кожної моделі. Поки що відомо про три: кросовер, седан та спорткар з посадковою формулою 2+2. Виробництво кросовера та седана планують запустити у 2025 році. Презентація електроседана запланована на лютий 2023 року. Терміни появи спорткара не визначено.

Першими електромобілі Aehra зможуть оцінити європейці та американці. Надалі заплановано вихід на ринки країн Близького Сходу та Китаю.

admin

Наверх