Сервісні центри МВС оновили перший розділ тестових питань до екзаменаційних білетів для теоретичного іспиту > Gercek Tesisat

Сервісні центри МВС оновили перший розділ тестових питань до екзаменаційних білетів для теоретичного іспиту

Відбулось оновлення першого розділу тестових питань до екзаменаційних білетів для теоретичного іспиту в сервісних центрах МВС. Таке оновлення відбулось через те, що цей розділ повною мірою не охоплював часто вживані та звичні водіям і пішоходам терміни.

Тепер тестові питання першого розділу складаються із 79 питань. Раніше їх було тут 38. Оскільки кількість збільшилась, то дехто може подумати, що це ускладнення. Але навпаки, тестові запитання тепер сформульовані простіше.

Зокрема в питаннях першого розділу з’явились тести на перевірку знань таких простих термінів як: «тротуар», «узбіччя», «велосипедна смуга», «велосипедна доріжка», «шляхопровід», «естакада», «розподільна смуга» тощо.

Водночас деякі зміни є технічними, наприклад, у тексті Правил дорожнього руху тепер замість «працівник поліції» і, відповідно, у тексті екзаменаційних білетів теж тепер вживається «поліцейський», замість «інвалід» – «водій з інвалідністю».

Змін зазнав також вигляд розподільного знаку «водій з інвалідністю». Тепер він уніфікований із дорожніми знаками у Європейському Союзі. З цими змінами Правил дорожнього руху можна ознайомитись в Постанові КМУ №1376.

Також оновився алгоритм відображення варіантів відповідей у екзаменаційних білетах. Тепер усі варіанти відповідей будуть у випадковому порядку. Тобто, з урахуванням рандомного вибору послідовності варіантів відповідей до тестових питань. Це означає, що завчити комбінації правильних відповідей типу «1. – а)», «2 – в)» не вийде, бо ніхто не може спрогнозувати їх відображення на екрані у певного кандидата у водії.

При цьому правила складання самого іспиту в сервісному центрі МВС не змінювались.

Теоретичний іспит зі знань Правил дорожнього руху в сервісному центрі МВС, як і раніше: містить 20 запитань, на нього у кожного кандидата є 20 хв на відповіді та можна припуститись не більше двох помилок. Питання розподіляються за таким принципом:

  • 10 – про правила дорожнього руху;
  • 4 – з основ безпеки руху;
  • 4 – про будову та експлуатацію транспортного засобу відповідної категорії;
  • 2 – про надання першої домедичної допомоги.

admin

Наверх