Рішення зробити Mercedes-AMG One було прийнто «під шафе» > Gercek Tesisat

Рішення зробити Mercedes-AMG One було прийнто «під шафе»

Концепт Mercedes Project One був представлений компанією ще у 2017 році. Тоді ж виробник пообіцяв, що машина буде випущена обмеженою серією 275 екземплярів і стане серійною 2019 року. Через три роки після цього дедлайну автомобіль все ще не випущений, хоча концерн не відмовляється від своїх планів і обіцяє зібрати всі екземпляри вже цього року.

Намагаючись пояснити причини затримки, глава компанії Ола Калленіус послався на технічні труднощі у реалізації проекту і навіть пожартував на тему того, що члени ради директорів, які дали зелене світло будівництві AMG One, у момент обговорення були п’яні.

Команда інженерів AMG разом з хлопцями із заводу з виробництва двигунів для Формули 1 прийшли до нас кілька років тому і сказали, що вони мають блискучу ідею встановити силову установку від болідів F1 в дорожню машину. Мені потрібно перевірити протокол того засідання, але я впевнений, що в момент, коли ми схвалили цей план, ми були п’яні.

Головною складністю з AMG One стала 1000-сильна гібридна силова установка на основі 1,6-літрового турбомотора V6, запозичена з Формули 1. Конструкторам ніяк не вдається привести її характеристики у відповідність до цивільних норм за мінімальними шкідливими викидами в атмосферу. Однак у Mercedes обіцяють порадувати нас новинами про проект вже найближчими днями.

Також у Mercedes готують … «чесний» документальний фільм про те, як створювався AMG One і про труднощі, з якими зіткнулася команда. Передбачається, що за форматом він нагадуватиме серіал Drive to survive про Формулу 1 від Netflix.

admin

Наверх