Рожевий Cadillac Eldorado 1959 влаштував ажіотаж на аукціоні > Gercek Tesisat

Рожевий Cadillac Eldorado 1959 влаштував ажіотаж на аукціоні

Новозеландський аукціон Trade Me виставив на продаж рожевий Cadillac Eldorado 1959 року, який належав скандальному німецько-фінському підприємцю Кіму Доткому. У 2012 році автомобіль був конфіскований владою Нової Зеландії під час обшуку його власності на запит ФБР США.

19 січня 2012 Доткому висунули кілька звинувачень після запуску файлобмінника Megaupload, а 20 лютого того ж року його випустили під заставу. Через рік, 19 січня 2013 року він запустив новий файлообмінник Mega, якого позбувся вже через дев’ять місяців.

Імовірно, саме яскрава біографія третього власника і стала однією із причин такого ажіотажу навколо 63-річного кабріолету. Загалом наступний власник буде п’ятим. Він з’явиться у Cadillac Eldorado 23 січня.

Сам Дотком придбав культову «дводверку» приблизно 2010 року у галереї класичних автомобілів Daniel Schmitt & Co у Каліфорнії. Як зазначено в описі лоту, на одометрі кабріолету 92 054 км. Враховуючи вік, він непогано зберігся, якщо не рахувати трохи пожовклої білої шкіри та зламаного клаксону. Лакофарбове покриття та хромований декор у відмінному стані.

Експертна оціночна вартість автомобіля – 114 680 доларів США. За дев’ять днів до закінчення торгів поточна ставка сягнула 120 710 доларів. Цікаво, що спочатку рожевий Cadillac Eldorado котирувався із резервом у 1 новозеландський долар ($0,64).

admin

Наверх