Прокуратура «пощадила» чеського мільйонера, що розігнався до 417 км/год > Gercek Tesisat

Прокуратура «пощадила» чеського мільйонера, що розігнався до 417 км/год

Прагнення розкрити весь потенціал свого 1500-сильного гіперкара Bugatti Chiron обернулося для чеського бізнесмена та колекціонера Радіма Пассера проблемами. Опублікований на каналі блогера ролик, у якому він розганяється на своєму авто до 417 кілометрів на годину на дорогах загального користування, зібрав не лише лайки та коментарі, а й привернув увагу правоохоронних органів, а також привів до тривалих розглядів із поліцією та прокуратурою.

У червні 2021 року 10-кілометрову пряму автобана А2 трисмугової ділянки дороги загального користування неподалік Віттенберга в Німеччині власник Bugatti перетворив на імпровізований тестовий полігон. Бізнесмен пояснив, що здійснював поїздку о 4:50 ранку в неділю і на заваді йому зустрілися лише 10 попутних автомобілів.

«4:50 ранку, неділя. 10 машин на 10 кілометрів – отже, 1 машина на 1 кілометр дороги. Гарна видимість приблизно в 3-4 кілометри по прямій, так що є достатньо часу, щоб зреагувати. Chiron може гальмувати з 400 кілометрів на годину до повної зупинки за 9 секунд в межах 490 метрів», – пояснив Пассер.

«Усі машини рухалися в крайньому правому ряду, а перед цим ми вже проїхали всю цю ділянку, щоби переконатися, що на дорозі нікого немає. Вздовж траси є паркан, тому ніякі тварини не могли нам завадити, а для максимальної безпеки на трьох естакадах чергували троє людей, які попереджають про можливі проблеми», – пояснив блогер.

Прокуратуру міста Стендаль, яка розслідувала інцидент, пояснення задовольнили. Правоохоронці дійшли висновку, що бізнесмен не порушив правил дорожнього руху, оскільки конкретна ділянка автобану не має обмежень максимальної швидкості, а свою поїздку на гіперкарі здійснював у максимально безпечних для залізниці загального користування умовах. Пасер могло загрожувати до двох років в’язниці або великий штраф, але в результаті все обійшлося лише розглядом і втраченими на цьому нервами.

admin

Наверх