Презентовано флагманський кросовер Mazda CX-90 > Gercek Tesisat

Презентовано флагманський кросовер Mazda CX-90

У США дебютувала нова Mazda CX-90. Сімейний кросовер стане новим флагманом марки та змінить модель CX-9. Авто презентував онлайн на YouТube-каналі Mazda відомий японський актор Хіроюкі Санада.

Mazda CX-90 – великий кросовер довжиною понад 5 м і шириною 2 м. Авто здається соліднішим за попередника, але зберігає фірмові риси дизайну марки на зразок довгого капота або широкої решітки радіатора. А ось компактні діодні фари й тоненькі ліхтарі – деталі нового стилю Mazda.

Як і Mazda CX-60, модель є представником нової родини кросоверів японської марки. З ними Mazda йде в преміум-сегмент. Автомобілі побудували на абсолютно новій платформі з поздовжнім розташуванням двигуна та задньопривідною архітектурою.

Оскільки нова Mazda CX-90 позиціонується як преміальна модель, то матеріали внутрішнього оздоблення покращені. У топових версіях використовуються дорога шкіра Nappa, дерево та хром. Модель доступна у виконанні на 7 і 8 місць, до того ж на всіх трьох рядах сидінь є USB-порти й вентиляційні дефлектори.

Кросовер Mazda CX-90 отримав віртуальну панель приладів, проєкцію на лобове скло та 12,3-дюймовий тачскрин. Комплектація моделі розширена та включає роздільний клімат-контроль, камеру заднього виду, електроприводи крісел і дверей багажника. Також передбачені адаптивний круїз-контроль, системи автоматичного гальмування, утримання в смузі, контролю сліпих зон і втоми водія.

Нова Mazda CX-90 – найпотужніша модель в історії японської марки. Вона доступна у двох версіях. Бензинова 3,3-літрова турбошістка з 48-вольтною «м’якою» гібридною установкою розвиває 340 к.с.

Альтернатива – плаг-ін гібрид Mazda CX-90 з 2,5-літровою четвіркою та електромотором загальною потужністю 328 к.с. Такий кросовер зможе проїхати близько 60 км на електротязі. Всі CX-90 отримають 8-ступінчасту автоматичну КПП та повний привід із векторизацією тяги.

admin

Наверх