Представлено флагманський електромобіль Polestar 5 > Gercek Tesisat

Представлено флагманський електромобіль Polestar 5

Бренд Polestar відкрив завісу таємниці над своїм майбутнім спортивним електромобілем – моделлю Polestar 5. В даний час машина існує у вигляді прототипу, який вперше з’явився на публіці в ході Фестивалю швидкості в Гудвуді 2022. Це щорічні змагання з підйому на пагорб, які проводяться з 1993 року і мають велику популярність.

Polestar 5 – чотиридверний автомобіль класу GT (Gran Turismo), в основу якого ліг концепт-кар Precept, що демонструвався у 2020 році. Новий електромобіль отримав алюмінієве шасі, за рахунок чого вдалося покращити динамічні характеристики та керованість.

Для електромобіля передбачено використання 800-вольтної електричної архітектури. Силова платформа включає два електромотори, які встановлені на передній та задній осях. Сумарна потужність досягає 650 кВт або 884 кінських сил. Крутний момент – 900 Нм. Час розгону з 0 до 100 км/год поки що, на жаль, не розкривається.

«Polestar 5 – це визначальний для компанії проект. Його прогресивний дизайн і передові інженерні рішення визначають майбутнє Polestar», – наголошує генеральний директор компанії Томас Інгенлат (Thomas Ingenlath).

Модель Polestar 5 планується вивести на комерційний ринок у 2024 році – після виходу електричних кросоверів Polestar 3 та Polestar 4.

admin

Наверх