Пол Сміт перетворив класичний MINI на електромобіль. > Gercek Tesisat

Пол Сміт перетворив класичний MINI на електромобіль.

Британський дизайнер і модельєр Пол Сміт, відомий своїми незвичайними автомобільними проектами спільно з англійськими автовиробниками, представив нову роботу. Взявши за основу класичний хетчбек MINI, фахівець перетворив модель на компактний електромобіль, який крім нової силової установки відрізняється переробленим зовнішнім виглядом та модернізованим салоном. Як і інші машини за авторством дизайнера, новий MINI випущений в єдиному екземплярі.

Джерелом натхнення став випущений в 1998 хетчбек MINI Paul Smith Edition, який був пофарбований в яскраво-синій колір на зразок однієї з улюблених сорочок Пола Сміта. Та модель, яку зробили тиражем у 1800 екземплярів, послужила основою для нового проекту.

MINI Recharged, оснащений 98-сильним електродвигуном, пофарбований у той же синій колір кузова, а світло-зелений ящик акумулятора нагадує палітру кольорів класичного хетчбека з 1990-х років. Крім ексклюзивного відтінку, жодних інших змін в екстер’єрі автомобіля немає. Джерелом натхнення для інтер’єру став показаний в 2021 концепт-кар MINI Strip.

Прототип відрізняється практично повною відсутністю внутрішнього оздоблення, килимки салону виконані з переробленої гуми, а майже всі прилади, окрім спідометра, у новинці замінено на iPhone – спеціальне кріплення для смартфона розміщено на передній панелі. Штатне кермо замінено знімною деталлю.

Новий електромобіль було представлено на виставці Salone Del Mobile у Мілані. Спеціально під модель створили окрему залу. Партнерами Пола Сміта за проектом стали головний дизайнер MINI Олівер Хейлмер та компанія Recharged Heritage Limited, яка займалася конвертацією машини в електромобіль.

admin

Наверх