Показано унікальний концепт Dodge 50-х років > Gercek Tesisat

Показано унікальний концепт Dodge 50-х років

Щороку у світі створюється кілька десятків концепт-карів, але, на жаль, не всі з них зберігають для історії. На щастя, є ентузіасти, які зберігають ці унікальні машини для майбутніх поколінь, як, наприклад, єдиний у своєму роді Dodge Storm Z-250 1953 року, який став частиною чудової колекції автомобільного музею Петерсена в Лос-Анджелесі.

Про стильний та елегантний спорткар Dodge з кузовом ательє Bertone розповів куратор музею Петерсена Леслі Кендалл на каналі сайту у YouTube.

Dodge Storm Z-250 міг би стати конкурентом Chevrolet Corvette та Ford Thunderbird, але цього, на жаль, не сталося. Дизайн моделі був розроблений відомим італійським кузовним ательє Bertone. Під ним знаходиться шасі з твердою трубчастою рамою. Як порівняти з продукцією інших автовиробників тих часів, автомобіль виглядав дуже самобутньо. Цікавою особливістю моделі був кузов, який можна було змінити, відкрутивши лише чотири болти.

За створення автомобіля відповідав Френк Зедер-молодший, син одного із дизайнерів, відповідальних за Chrysler Airflow 1934 року. Зедер-молодший любив перегони, і, звичайно, двигун Hemi V8 був частиною концепту. Після того, як його не вдалося запустити у виробництво, він придбав машину і користувався нею довгі роки.

Нещодавно він вирішив подарувати концепт музею Петерсена. Однак, перш ніж віддати машину, він взяв Кендалла на прогулянку та довів її спортивний характер. Можливо, один з електрифікованих маслкарів Dodge у найближчому майбутньому отримає ім’я Storm.

admin

Наверх