Податкова виявила порушень правил ціноутворення на АЗС майже на 45 млн грн > Gercek Tesisat

Податкова виявила порушень правил ціноутворення на АЗС майже на 45 млн грн

За 5 місяців цього року Державною податковою службою (ДПС) проведено 387 фактичних перевірок, в результаті яких за порушення вимог законодавства про ціни та ціноутворення на суб’єктів господарської діяльності було накладено штрафів на 44,4 млн грн. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому ДПС.

«ДПС із квітня 2022 року здійснює контроль за дотриманням законодавства про ціни і ціноутворення суб’єктами господарювання сфери роздрібної торгівлі, – повідомляє прес-служба. – Станом на 01.09.2022 року ДПС організовано, а територіальними органами проведено 387 фактичних перевірок місць роздрібної торгівлі, за якими наявна інформація про ймовірні порушення порядку формування і застосування цін».

Як зазначають у ДПС, за результатами проведених фактичних перевірок виявлено порушень законодавства, контроль за яким здійснюють податкові органи, на загальну суму понад 280 млн грн. 44,4 млн грн із цієї суми – за порушення вимог законодавства про ціни та ціноутворення.

«На сьогодні територіальними органами Держпродспоживслужби за матеріалами фактичних перевірок органів ДПС до порушників законодавства про ціни та ціноутворення вже застосовано 29,4 млн гривень адміністративно-господарських санкцій», – додали у прес-службі.

Зазначимо, серед типових порушень порядку формування, встановлення і застосування цін на пальне – «завищення граничного рівня торговельної надбавки, чим порушено вимоги урядової постанови № 1236 від 09.12.2020 р., і невиконання суб’єктами господарювання вимог в частині декларування зміни роздрібних цін на пальне.

admin

Наверх